Bestel nu kwaliteitsvol kalfsvlees uit Zwalm!Naast weidekippen biedt Boerkoos nu ook kalfsvlees op bestelling aan van Hoeve De Lekkerbek uit Zwalm.

Rosé kalfsvlees    
Bestel tot zondag 5 juni, 12 u.30    
Afhaal: zaterdag 11 juni, van 8 tot 18.30 u. 

BESTEL VIA ONZE WEBSHOP!
Of in de winkel, via info@boerkoos.be of 055 38 68 28.

Het kalfsvlees zit in een pakket van 5 kg:
•    1 kalfsgebraadje van 600 gr
•    1 kg kalfslapjes
•    2 kalfskoteletten van elk 300 gr (dus samen 600gr)
•    700 gr kalfsfricassée
•    4 worsten (elk 125 gr.) (50% kalf, 50% varken)
•    1 kg kalfsgehakt (50% kalf, 50% varken)
•    een gehaktbroodje van 600 gr (50% kalf,  50% varken en ei)

Prijs: € 21,19 per kg (€ 105,95 per pakket, af te wegen) 
Het varkensvlees is vlees van het befaamde Vlaamse Ardennen-Varken van de Zwalmbeekhoeve.
Het gehakt, de worst en het broodje is gekruid met peper, zout en nootmuskaat. Er zijn geen andere toevoegingen of kruiden. In het gehaktbroodje zit ook ei.
Vind je een pakket van 5 kg te veel? Geen nood, boer Wim brengt ook enkele individuele porties mee van al dat lekkers, vacuüm verpakt voor onze koelwand en vriesvak.
Smakelijk!

---

Het verhaal van het Rosé-kalfsvlees:

"Onze kalveren zuigen de eerste 3 maanden van hun leven bij de koe. Zo bouwen ze een betere immuniteit op omdat de melk van de moederkoe antistoffen bevat om het kalf te beschermen. Hierdoor worden de kalveren minder ziek en als ze toch ziek worden genezen ze sneller na behandeling.

Na ongeveer 3 maanden begint het kalf spontaan gras en hooi mee te eten. Dit is het moment om het kalf te spenen en samen met andere kalfjes apart te zetten. Deze kalfjes krijgen een rantsoen van kalvervlokken (gevlokte granen, lijnzaad, lijnzaadschilfers, lupinen, spelt, vitaminen en mineralen) met melkpoeder, mais en hooi. Onze kalfjes groeien hierdoor trager dan kalveren in de reguliere kalvermesterij (waar kalveren een meer eenzijdige voeding krijgen, gericht op afmesting). Wij slachten ze daarom pas op de leeftijd van 9 maanden.

De manier van kweken heeft ook invloed op het kalfsvlees. Doordat de kalveren een gevarieerde voeding krijgen, hebben ze voldoende hemoglobine en is hun vlees ook "rosé" en niet zo bleek als gebruikelijk voor kalfsvlees. Het melkpoeder dat tussen hun voeding wordt gemengd zorgt er dan weer voor dat het vlees goed doorvoed, mals en sappig is."
 Johan Van Lier - 24-02-2022