Hoeveslagerij RooigemvalleiAan de Rooigemstraat in Huise zijn reeds meer dan 10 generaties boeren aan de slag. Al in 2003 besloten Peter en Katelijne tot een drastische koerswijziging. Ze namen het volledige proces van biggetje tot sneetje hoeveham zelf in handen.
De volledige bedrijfsvoering werd naar een duurzame, gesloten kringloop omgezet. Op hun akkers groeit het voer voor de eigen biggen en de stalmest eindigt opnieuw op het veld. Vervolgens schoolde Peter zich om tot beenhouwer en investeerde in een versnijdings-, verwerkings- en verkoopsruimte.
En zo werd Hoeveslagerij Rooigemvallei een pionier en een begrip in onze regio. Pionier in de korte keten, voor een veilig en leefbaar inkomen voor de boer en een begrip in transparantie en betrokkenheid voor hun klanten.
100% lokaal varkensvlees van topkwaliteit. Hier kleven geen voedselkilometers aan.
En bovendien van topkwaliteit. Want zoveel jaren later is de Rooigemhoeve een vaste waarde geworden, met steeds meer tevreden klanten. O.a. hun appeltespaté en hun droog worstje ‘Boerke van Huise’ zijn onweerstaanbaar. Zo’n varkensvlees…. Dat vind je vandaag niet meer in de supermarkt.
Het natuurvlees van de hoeveslagerij wordt na versnijding meteen vers ingevroren op de hoeve, zo gaat er niets verloren. De charcuterie van Peter en Katelijne bieden we vers aan.

 

Locatie: Huise - Kruisem

Afstand van de hoeveslagerij tot de Boerkoos-winkel: 12 km
 Contactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Hoeveslagerij Rooigemvallei in de webshop te bekijken


Hoeveslagerij Rooigemvallei


< Terug naar het overzicht van onze producenten