BijengaardKoen en Anja wonen samen met hun twee dochters wonen we in het landelijke dorp Viane, een deelgemeente van Geraardsbergen. Ze genieten volop van de natuur en dragen er ook graag zorg voor. Enkele jaren terug hoorden ze van de massale bijensterfte in ons land en beseften dat er iets moest gebeuren. Het volgen van een imkerscursus gaf hen voldoende kennis en inzichten om aan de slag te gaan.

Hun passie voor bijen bleef groeien en in onze tuin bouwden ze een bijenhal met momenteel een 15 tal kasten. Onderweg leren ze dat bijen niet alleen voor de bestuiving van onze groenten en fruit zorgen maar worden ze er bewust van dat bijenproducten zoals honing, bijenwas, propolis en koninginnenbrij kunnen ingezet worden voor vele doeleinden.

Bijenproducten worden steeds meer in de natuurlijke cosmethica toegepast, en Koen en Anja zijn overtuigd dat dit beter is voor onze gezondheid. De idee groeide om zelf hun verzorgingsproducten te maken met hun eigen bijenproducten. In 2015 werd de stap gezet om een eigen lokaal bedrijf "Bijengaard" op te starten . 

"Onze visie:
* Lokaal en ethisch ondernemen : de mens heeft voorrang op de winst.

* Eerlijkheid: Een correcte prijs voor consument, producent en handelaar. Correcte lonen bij onze partners

* Sociaal: we werken samen met een maatwerkbedrijf waar alle medewerkers kansen en respect krijgen en kunnen werken in veilige en gezonde werkomstandigheden.

* Natuurlijke producten : we gebruiken geen chemische bewaarmiddelen."

In Boerkoos vind je o.a. kaarsen, lippenbalsem, wasdoeken en bruisballen van de Bijengaard.

 

Locatie: Geraardsbergen

Afstand tot de Boerkooswinkel: 28,2 kmContactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be


Bijengaard

Bijengaard

Waar kan je producten van Bijengaard bestellen?


Afhalen

Boerkoos

België


- vrijdag 29 oktober 15:00-19:00