Les Chips de LucienOp een dag in 1926 ziet een man, Lucien Van den Abeele, in Kruishoutem het levenslicht. Hij is de oudste zoon van een landbouwersgezin met 10 kinderen. Net als bij zijn voorouders staat zijn leven volledig in het teken van de landbouw. Gepassioneerd door het bewerken van land koopt hij in 1958, samen met zijn echtgenote Alixa, de boerderij van Bure in Wallonië.

Als vader van 3 kinderen en grootvader van 6 kleinkinderen sterft hij veel te vroeg. Hij laat zijn liefde voor zijn werk, maar ook en vooral zijn levensvreugde als herinnering na. Twee generaties later beslissen Thomas, Stany en Antoine om zijn voorbeeld te volgen. Ze richten een coöperatieve op om hun krachten te bundelen en creëren samen een afgewerkt product om dichter bij de consument te staan.

Consumenten stellen zich immers steeds meer vragen over hun manier van eten en willen terecht meer lokaal, transparanter en duurzamer consumeren.

Gepassioneerd door aardappelen en aperitiefhapjes beslissen deze 3 Naamse landbouwers van dezelfde familie om een oplossing te bieden voor deze bezorgdheden en van hun eigen aardappelen artisanale chips te maken. Dit familieproject kon maar één naam dragen: die van hun grootvader Lucien.

 

Locatie: Mettet (Wallonië)

Afstand van de chips tot aan de Boerkooswinkel: 105 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Les Chips de Lucien in de webshop te bekijken


Les Chips de Lucien

Les Chips de Lucien

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten