De SchapenmelkerijMidden in de Vlaamse Ardennen ligt De Schapenmelkerij van Willem en Krista. Rondom graast een kudde Belgische Melkschapen. 

Op de boerderij wordt de vers gemolken schapenmelk verwerkt tot heerlijke zuivelproducten. Zo is er is de vaste schapenkaas Brebis de Brakel, een erkend streekproduct van de Vlaamse Ardennen. Een deel van de melk wordt ook verwerkt tot yoghurt in verschillende smaken: een ware delicatesse.

Al is deze boerderij niet groot, ze beschikt over een aantal troeven die haar uniek maken en ervoor zorgen dat het er goed toeven is.

* Het is een kleinschalig melkschapenbedrijf, met zorg voor mens en dier. Zo werd bij de bouw van de stal veel aandacht besteed aan dierenwelzijn, voldoende lichtinval en frisse lucht.

* Ze produceren zoveel mogelijk ons eigen dierenvoeder. Wat niet zelf wordt geteeld, wordt aangekocht bij landbouwers uit de streek.

* Ook duurzaamheid dragen ze hoog in het vaandel. Zo wordt hun woning grotendeels verwarmd door warmte die ze terugwinnen uit de stalmest en is het jaarlijks elektrisch gezinsverbruik nagenoeg volledig gedekt door de zonnepanelen op het dak van de stal.

Hun kudde bestaat hoofdzakelijk uit schapen van het ras Belgisch melkschaap. Maar je vindt ook nog dieren die afstammen van Zwartbles schapen, wat maakt dat je een leuke bonte kudde ziet op de boerderij. Met de kudde worden weides, boomgaarden of stukjes natuurgebied in en rond Brakel onderhouden.

 

Locatie: Brakel

Afstand tot de Boerkooswinkel: 15,8 kmContactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van De Schapenmelkerij in de webshop te bekijken


De Schapenmelkerij

De Schapenmelkerij

< Terug naar het overzicht van onze producenten