De VierhoekhoeveOosterzele: afstand tot de winkel: 28,5 km

Vier generaties, vier elementen, vier gemeenten
Het getal ‘vier’ speelt een cruciale rol in het landbouwbedrijf van Pieter en Hilde. 
De naam van hun boerderij stamt af van de ligging op een gemeenschappelijk punt tussen vier gemeenten. In Landskouter werken de bijen die heerlijke honing schenken. In Gontrode verblijven de kinderen die hun hart verliezen. op de kinderboerderij. In Gijzenzele slapen de koeien die ons ’s morgens voorzien van melk en in Melle liggen de silo’s met dierenvoeder.

Al vier generaties doet de familie aan grondgebonden familiale landbouw. Het produceren van kwaliteitsvolle boerderijproducten en het organiseren van boerderijklassen was het logische gevolg. Het is hun missie de landbouw dichter bij de mensen te brengen.

De vier levenselementen zon, water, aarde en lucht zijn van fundamenteel belang voor de dieren, planten en mensen op de boerderij. "Wij dragen zorg voor de schepping en maken mensen bewust van welke rijkdom we dagelijks gratis krijgen. Het is goed leven waar deze 4 in harmonie zijn", vertelt Hilde, in 2007 verkozen tot 'Schoonste boerin van Vlaanderen'. 

Boerderij met visie 
In de jaren tachtig stonden Hildes ouders zoals zovele boeren voor de keuze: schaalvergroting of stoppen. Hilde: "Mijn moeder voorzag toen al waar later veel groeiende bedrijven mee te maken kregen, namelijk dat je afhankelijk zou worden van de bank of van veevoerfabrieken. Daar wilde ze niet voor werken". Hildes ouders kozen voor verbreding om een zelfstandige hoeve te blijven. In een klein hokje gingen ze boter en karnemelk maken, die ze aan huis verkochten.’ Daarnaast begon Hildes moeder in de jaren tachtig als een van de eersten in België met boerderijklassen.

20 jaar geleden kwam Pieter erbij. Hij is kaasmaker. Het melkveebedrijf groeide uit met een kaasmakerij, een ijsmakerij, een hoevewinkel, een terras, een feestzaal én boerderij-educatie. Daarnaast wordt er ook honing geproduceerd, opgelegde groenten, sauzen, confituren en dessertbereidingen.

Boerderij met klasse
De aanblik van de boerderij straalt één en al sfeer en nostalgie uit. En dat is ook wat de producten en de omgeving en huisstijl van de hoeve vandaag typeren: klasse.
Alle producten worden nog volledig ambachtelijk en op zeer hoog niveau gemaakt. Een niveau dat je zelfs niet verwacht van hoeveproducten. 
In de kazen van de Vierhoekhoeve proef je de liefde voor het ambacht en de volle smaak van verse niet behandelde melk van weidekoeien. Met de dagverse melk van de koeien wordt ’s morgens de kaastobbe gevuld en tegen de middag ligt de kaas al onder de pers te rusten. Tijdens de wekenlange rijpingsperiode nemen ze dagelijks uw kazen in de hand.
Dit geduld moet u proeven! Een klasse apart. Proefde je uit onze winkel al eens van de bierkazen, de truffelkaas? De mosterdkaas, of Gijzentalerse gatenkaas?
De rijstpap wordt met verse vanillestokken gemaakt en nog steeds handgedraaid. Elk chocomousske zal je een verslaving aanpraten, elk potje tiramisu overstijgt de dagdagelijksheid.
De ijstaarten die Boerkoos u met de feestdagen op bestelling aanbiedt, zullen u alles doen vergeten wat u eerder die avond had gegeten.

Alles van de Vierhoekhoeve is herkenbaar en stijlvol, ook in verpakking en presentatie. Hun kenmerkende rood-met-witte-bolletjes brengen professionaliteit en ambacht heerlijk samen. Je wordt er gewoon instant vrolijk van.

 

Foto © Sijs OvaereContactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van De Vierhoekhoeve in de webshop te bekijken


De Vierhoekhoeve

De Vierhoekhoeve

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten