BebijnBebijn is een atelier in Ename waar ambachtelijke confiserie wordt vervaardigd. Streven naar kwaliteit, flexibiliteit en het beheersen van de ambacht staan centraal Sinds 2015 is Bebijn de merknaam voor kwalitatief hoogstaande snoep.

Suiker, glucose en water. Met die drie ingrediënten maak je snoep. Al is de realiteit in een authentiek snoepatelier een stuk complexer. Zachte en gekristalliseerde gommen, marshmallows en guimauves, nougat of gedrageerd snoep: allemaal zijn ze zelf ontwikkeld en gemaakt met liefde voor het ambacht en met kwaliteitsproducten.

"Zachtheid, elasticiteit, het vrijgeven van het aroma: je hebt het allemaal zelf in de hand. Je speelt met die parameters door de keuze van je bindmiddel(len), de kooktemperatuur, het type glucose, onderlinge verhoudingen, afkoel- en droogtijd en tenslotte in je eindafwerking. Een recept echt op punt krijgen kost dus tijd. Maar die tijd wordt regelmatig vrijgemaakt om te experimenteren. Het resultaat is een zeer divers gamma, met de nodige afwisseling en voor elk wat wils."

 

Locatie: Ename - Oudenaarde

Afstand tot aan de Boerkooswinkel: 7,8 kmContactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be


Bebijn

Bebijn

< Terug naar het overzicht van onze producenten