Ferme du paillartSinds 2013 timmert deze supersympathieke jonge boer Vincent Brouillard van de Ronsische hoeve Paillart aan zijn droom. Hij gooide het roer volledig om naar de korte keten om een uitweg te vinden uit de versmachtend lage melkprijs die als een strop om de nek van onze melkveehouders hangt.

De rauwe melk van zijn ‘Blaarkoppen’, een gekoesterd eeuwenoud en inmiddels zeldzaam runderras uit Noord-Nederland, tovert hij om tot heerlijke verse kaas, kruidenkaas, hoeveboter, (drink)yoghurts, ijs, puddings, rijstpap en karnemelk.

Zijn producten uit rauwe melk werken als een natuurlijk anti-oxidant en natuurlijk antibioticum. Ze voorkomen ook allergieën en astma en versterken het immuunsysteem. Maar vooral: ze zijn machtig lekker. Naast zijn mooie hoevewinkel staat hij ook op de boerenmarkt van Oudenaarde.

Dag en nacht werkt deze gepassioneerde boer aan authentieke topzuivel, zonder bewaarmiddelen of additieven én aan zijn missie: (h)eerlijke producten, (h)eerlijke landbouw.

Wij hanteren voor onze hoeveproducten steeds hetzelfde concept: we werken uitsluitend met verse producten, hoofdzakelijk van onze eigen boerderij en soms afkomstig van andere locale initiatieven.

Het is ons doel om u de smaken van vroeger te laten (her)ontdekken; de authentieke smaak van gezonde en rijke producten.

De meeste van onze producten zijn gemaakt van rauwe melk. Dit proces werd onlangs, ten onrechte, nog in twijfel getrokken.

Dankzij haar natuurlijke bacteriële flora biedt rauwe melk tal van voedingsvoordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Ze werkt als een natuurlijk anti-oxidant en als een natuurlijk antibioticum. Ze voorkomt ook allergieën en astma en versterkt het immuunsysteem.

Natuurlijk gebruiken we onze rauwe melk ook omwille van de smaak! Zowel in onze boter, karnemelk en kazen worden de smaken bepaald door de flora van de melk. Het volstaat om te proeven en zo het verschil tussen een kaas op basis van gepasteuriseerde melk en een rauwe-melk-kaas te smaken

Locatie: Ronse

Afstand tot aan de Boerkooswinkel: 9 km

 

Foto: Sijs OvaereContactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Ferme du paillart in de webshop te bekijken


Ferme du paillart

Ferme du paillart

< Terug naar het overzicht van onze producenten