Puro CacaoMeer dan 2 eeuwen geleden opende Leo Michielsen een kruidenierszaak in Breda, waar hij specerijen, thee, peper,… verkocht, maar ook toen al koffie.

100 jaar later bestond de kruidenierszaak niet meer. Maar de interesse van de familie Michielsen voor koffie had geleid tot het opstarten van de Miko koffiebranderij. De familie was druk bezig met het aankopen, samenstellen en verkopen van zorgvuldig gebrande Miko koffie van over heel de wereld. Met de ligging van de haven van Antwerpen vlakbij, was een wereldwijde aanvoer mogelijk .

We springen opnieuw 100 jaar verder op de tijdlijn: in 2005 voelde de familie dat het tijd was voor verandering. Ze maakte zich zorgen, niet over de onderneming die de kinderen en kleinkinderen zouden erven, maar wel over de wereld die ze zouden erven. Puro werd geboren, en hiermee ook de inzet om de uitbuiting van onze aarde en de derde wereld te stoppen door eerlijke prijzen aan de koffietelers te geven, het regenwoud en de fauna & flora in koffieproducerende landen te beschermen.

Hoewel de focus op koffie ligt, verzorgt Puro ook andere FairTrade-producten zoals Puro Cacao, en die is te koop in Boerkoos.

"De cacao welke gebruikt wordt in onze luxe Fairtrade Hot Chocolate is verbouwd onder het afdak van hoge bomen in de Dominicaanse Republiek. De creatie van dit rijke en romige product is een teamprestatie, geproduceerd door een coöperatie bestaande uit 10.000 kleine Dominicaanse cacao-boeren die de vruchten van hun werk harmoniseren met het lokale klimaat en hun grond in hun gedeelde passie voor chocolade."

Herkomst: Dominicaanse Republiek.Contactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Puro Cacao in de webshop te bekijken


Puro Cacao

Puro Cacao

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten