Yugen KombuchaYUGEN KOMBUCHA. is een biologisch gefermenteerde theedrank, vakkundig gebrouwen met krachtige kruiden en vers sap om inspirerende smaken te creëren.

Het verhaal van Yugen begint in 2013 in de Verenigde Staten, waar Yannick zijn eerste kombucha dronk als een natuurlijke katerbehandeling. Historisch gezien dronken mensen kombucha omdat het de spijsvertering kan ondersteunen, de lever kan ontgiften en de immuniteit kan verbeteren. Geïntrigeerd door de merkwaardige smaak, de geheimzinnige geschiedenis en de beweerde gezondheidsvoordelen, leerde Yannick snel hoe hij zijn eigen kombucha kon brouwen.
Kort na aankomst in België in 2016 werd een kleine container omgevormd tot de eerste pop-up kruidenkombucha-brouwerij. Op dat moment ontmoeten Chris en Yannick elkaar en samen brouwden ze thee, persten ze vruchtensap en werden de flessen handmatig gevuld. Elke zondag organiseerden ze proeverijen en verkochten ze elke fles die ze in hun kleine koelkast konden stockeren.

De reactie op hun kombucha was zo positief dat Yannick en Chris besloten hun job op te zeggen en zich volledig te smijten in dit spannende nieuwe avontuur. In de zomer van 2017 vonden ze hun huidige plek in Gent waar ze grotere brouwtanks, koelkasten, en stapels andere apparatuur installeerden en ... een tastingbar! In september 2017 lanceerden ze officieel YUGEN, met een knaller van een feest!

In de unieke locatie van de brouwerij experimenteren ze met nieuwe smaken, organiseren ze evenementen, creëren ze interacties tussen mensen en cultuur, terwijl ze de liefde voor kombucha vergroten. De vele events rond kunst, muziek en planeet Aarde en de betekenisvolle verbindingen die hieruit voortvloeiden, gaven hen zowel de inzichten als de energie om dagelijks hard te blijven werken om het merk Yugen te bouwen.

In 2019, na een diepgaande R & D-samenwerking met de Universiteit van Gent, is Yugen in staat de productie op te schalen met behoud van zijn toewijding aan kwaliteit en authenticiteit. In de aanloop naar dit punt trad Peter toe tot de vaste crew en samen met de rest van het gemotiveerde team bouwt Yugen verder aan een weg naar een meer duurzame en gezonde toekomst.

"Het woord 'Yugen' belichaamt ons wereldbeeld. Het is een Japans concept dat gebruikt wordt om het overweldigende gevoel van bewondering voor de schoonheid van de natuurlijke wereld uit te drukken. Het is het bewustzijn van het universum dat gevoelens veroorzaakt die te diep en mysterieus zijn voor woorden. Sensaties die verder gaan dat wat met woorden kan uitgedrukt worden.

Dit complexe gevoel of emotie kan op verschillende manieren geïllustreerd worden, maar onze favoriete beschrijving is die van de 13e-eeuwse auteur Kamo no Chomei (in "An Account of My Hut", 1212):
"Wanneer je in de herfst door de mist heen naar de bergen kijkt, kan het uitzicht vaag zijn maar toch grote diepte hebben. Hoewel er door de mist weinig herfstbladeren zichtbaar zijn, is het uitzicht lokkelijk. Het onbegrensde uitzicht dat in de verbeelding wordt gecreëerd, overtreft alles wat men in realiteit kan zien."

Deze verwondering voor het leven, zelfs zonder het te zien, is wat we willen doorgeven met onze kombucha's. Elke fles gevuld met alleen de beste ingrediënten die moeder natuur kan bieden. Puur, onbewerkt en vol van gunstig leven. Vertraag, word bewust, geniet van de mooie maar subtiele details in het leven en beeld je in hoe ook jij deel kan uitmaken van een betere wereld."

 

Locatie: Gent

Afstand tot de winkel: 33 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Yugen Kombucha in de webshop te bekijken


Yugen Kombucha

Yugen Kombucha

< Terug naar het overzicht van onze producenten