Egmonts Garden Gin"Dé troeven van de Egmont's Garden Gins?
Uiteraard superlekker, maar ook lokaal, zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, een authentiek product gemaakt zoals het moet: met de hand in kleine batches en in koperen ketels voor een optimale kwaliteit!
En bovendien help je de natuur door onze gin te drinken! Bij elke verkochte fles gaat een deel van de winst naar een goed doel, namelijk het behoud van natuurgebieden, hun fauna en flora in en rond Zottegem."

Egmont's Garden is het product van een ginliefhebber die zijn ideeën (lees: droom) niet wou laten varen. Al tien jaar speelde hij met het idee om zijn eigen gin te ontwikkelen die niet alleen erg lekker was, maar ook voor een goede prijs verkocht kon worden, en die ook een maatschappelijk verantwoord karakter had.
Geen gemakkelijke taak en daarom heeft de effectieve ontwikkeling meerdere jaren geduurd. Na een vruchteloze poging met een (te) commerciële distilleerder, maakte de ginliefhebber (op een gingerelateerd evenement, hoe kan het ook anders) kennis met een amateur-distilleerder en tevens ginliefhebber, die met veel plezier en enthousiasme meeging in het verhaal.

Na bijna twee jaar distilleren, proeven en perfectioneren werden - eind 2017 -  twee top gins geboren, waarvan ze het er beiden over eens waren dat dit product alles had wat ze zochten!
Alleen de naam ontbrak.. Aangezien de ginliefhebber in de ‘Egmontstad’, Zottegem, woont en 2018 het Egmontjaar was waarin de onthoofding van deze tragische graaf werd herdacht, kwam de naam eigenlijk vanzelf. De stukjes van de puzzel vielen in elkaar en de "Herb Garden gin" en "The Orchard gin" werden de twee eerste varianten van Egmont's Garden. 
Door het grote succes en een groeiende vraag van de voornamelijk vrouwelijke ginliefhebbers naar zachtere gins, kwam een jaar later de "Pink Pasture gin" op de markt, die dezelfde stijl van zijn voorgangers combineert met een zachter karakter.


Locatie: Zottegem

Afstand tot de Boerkooswinkel: 22,1 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Egmonts Garden Gin in de webshop te bekijken


Egmonts Garden Gin

Egmonts Garden Gin

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten