Le BatardVoor “ons dagelijks brood” hebben we met Boerkoos een zeer leerrijke en lange zoektocht ondernomen.

Want hoe ‘lokaal’ is ons brood nog met al die industriële bakmixen op basis van gemanipuleerde granen uit Rusland of Oekraïne? En hoe gezond is ons brood nog als zo vele mensen vandaag kampen met moeilijke verteerbaarheid, glutenintolerantie of een verstoorde bloedsuikerspiegel? Door granen met een reukje aan? Door overmatig gebruik van te snelle rijsmiddelen? Door toegevoegde vetten of suikers? Wie zal het zeggen? Twijfel jij ook soms?


Na enkele interviews met bakkers uit de regio besloten we dat ons Boerkoos-brood écht lokaal moet zijn, met pure ingrediënten, pure desems (maar niet noodzakelijk zure) en met traag gerezen deeg. Niet evident overigens, want meer dan 90% van de in ons land geteelde tarwe is niet geschikt voor brood, maar dient als veevoeder. 

Bij David Strijmeersch van bakkerij Le Bâtard  in Sint-Lievens-Houtem vonden we dat allemaal terug. David genoot zijn bakkersopleiding in Zwitserland bij de gerenommeerde Richermont Fachschule en studeerde daar af met een visie: een kleiner assortiment maar enkel met de beste lokale en biologische melen (onder meer van de molens van Oudenaarde), gegarandeerd ambachtelijk, zonder verbeteraars of industriële broodmix, eigen samengestelde desems (een papje van meel en water dat na enkele dagen spontaan fermenteert) en traag gerezen.
Want tijd geeft smaak. Dat alles zorgt voor een smakelijker, beter verteerbaar en langer houdbaar brood. 


En ook in de koffiekoeken wordt de lijn doorgetrokken. Voor zijn croissants stelt David zelf zijn bladerlaagjes samen en er wordt enkel gewerkt met pure hoevezuivel. 

Boerkoos zal een tiental broodsoorten van David aanbieden, pistolets, sandwichen en stokbrood en ook koffiekoeken in het weekend.
Elk product van deze bakker is een meesterwerkje!

 

Locatie: Sint-Lievens-Houtem

Afstand van het brood tot de winkel: 26 kmContactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be


Le Batard

Le Batard

Waar kan je producten van Le Batard bestellen?


Afhalen

Boerkoos

België


- vrijdag 29 oktober 15:00-19:00