Wijngoed ‘t VarentIn het voorjaar van 2011 plantte de familie Dewulf op een boogscheut van hun woning in deze prachtige omgeving 1000 wijnstokken. Wijngoed ’t Varent bevindt zich in één van de meest Noordelijk gelegen wijngebieden in Europa. Het ligt in de kleinste fusiegemeente: Horebeke.

Halverwege de heuvelrug die zich uitstrekt van Oudenaarde tot Brakel, bevindt de wijngaard zich op de zuidelijk georiënteerde flanken van de Varentberg en de Schampenberg.
De helling, de bodem en het klimaat laten toe om een unieke wijn te maken in deze prachtige omgeving.

Bij de aanleg in 2011 werden zorgvuldig de variëteiten en onderstam gekozen in functie van de omgevingsfactoren en de beoogde wijn. Voor witte wijn en schuimwijn werd gekozen voor Johanniter: een druivenras van het Rieslingtype. Voor de rode wijn werd gekozen voor Regent, een blauwe druif waar een krachtige volle wijn van kan gemaakt worden. Beide rassen hebben een redelijk goede resistentie tegen schimmelziektes en laten toe om op een milieuvriendelijke manier aan wijnbouw te doen.

De fermentatie en de opslag gebeurt in inox tanks tot de wijn klaar is voor botteling. De vinificatie en botteling van de wijnen gebeurt in een aparte ruimte bij de woning, op een tweetal kilometer van de wijngaard.

100% lokaal, én Belgisch!

 

Locatie: Horebeke

Afstand tot aan de Boerkooswinkel: 9,3 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be


Wijngoed ‘t Varent

Wijngoed ‘t Varent

Waar kan je producten van Wijngoed ‘t Varent bestellen?


Afhalen

Boerkoos

België


- vrijdag 29 oktober 15:00-19:00