Antico Colle (IT)Antico Colle Fiorito werd opgericht hoog op een bergtop boven de historische stad Vinci, de geboortestad van Leonardo da Vinci. Omgeven door olijf- en wijngaarden maakt het deel uit van een typisch Toscaans landschap. Het is een gemengde boerderij met een kleine wijngaard, 2500 olijfbomen, een fruitboomgaard en een groentetuin.

Prijs-winnende Toscaanse olijfolie is het hoofdproduct, met daarnaast confituren en tapenades, gemaakt met de groenten en het fruit die op de boerderij geteelt worden. Elke vorm van verwerking gebeurt onmiddellijk na de oogst in een kleine commerciële keuken op de boerderij, en dit volgens traditionele Toscaanse recepten. De familie verkoopt het merendeel van zijn producten op boerenmarkten in en rond Firenze. Op deze manier helpt ze om de geweldige voedselcultuur in dit deel van Italië levendig te houden.

In 2016 won Roberta, de stichtster van de boerderij, een prijs die uitgerijkt werd door de Europese Unie aan vrouwen die een voorbeeld van inspiratie vormen binnen de wereld van de landbouw.

In België, en dus ook voor Boerkoos, worden de producten van Antico Colle verdeeld door The Foodhub, een coöperatieve waar ook deze Italiaanse producenten deel van uitmaken.

 

Locatie: Vinci, Toscane, Italië.

 

Foto en tekst: The Foodhub LeuvenContactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Antico Colle (IT) in de webshop te bekijken


Antico Colle (IT)

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten