De KruiderieIn 1986 start Loca Labora, pionier in sociale tewerkstelling, met de Kruiderie in Beernem. Het project heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via het kweken van groeten en later ook kruiden een zinvolle activiteit te geven en structuur in hun leven te brengen. In 2011 fusioneert Loca Labora met de toenmalige beschutte werkplaats Arcotec en in 2016 wordt de naam ‘Footstep’ boven de doopvont gehouden. De namen Loca Labora en Arcotec houden officieel op te bestaan. 

De Kruiderie staat ook niet stil. In een periode van 35 jaar is De Kruiderie uitgegroeid tot een team van 25 medewerkers en is het één van de meest interessante kruidenkwekerijen van België.
In dit filmpje ontdek je waarom!

"De Kruiderie kweekt keukenkruiden en één- en meerjarige medicinale kruiden. Wij leveren ze als plantjes of gedroogd. Snijkruiden krijgen in onze serres de tijd om uit te groeien tot een stevige plant en we zorgen er in de lente voor dat ze zich aan de buitentemperatuur aangepast hebben. Verder bieden wij olie, azijn en siropen en Bulnas Campa bieren en -gin, allen bereid met onze kruiden.

Al onze producten ontstaan op 100% natuurlijke wijze, met respect voor mens, dier, plant en milieu.

Tijdens onze teelt besteden wij aandacht aan de natuurlijke kringloop, waar bodemvruchtbaarheid en milieu centraal staan. Wij kweken daarom bewust seizoensgebonden en streekgebonden planten en gebruiken geen extra verwarming of verlichting. We maken onze planten gezonder zonder gebruik van pesticiden en chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen.

Ecologisch + lokaal + maatschappelijk verantwoord = de Kruiderie."

 

Locatie: Beerneem

Afstand tot aan de Boerkooswinkel: 47,2 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van De Kruiderie in de webshop te bekijken


De Kruiderie

De Kruiderie

< Terug naar het overzicht van onze producenten