Coq Des PrésLe Coq des Prés is een coöperatieve van een zestigtal gevogeltekwekers in België. Christophe Dubois uit Moulbaix, deelgemeente van Ath (Pays des Collines) is één van hen. Vanuit hun liefde voor astronomie, dierenwelzijn, eerlijke handel en lekkere smaak, bieden deze boeren biologische hoevekippen aan. Een duurzame en eerlijke keten waarbij respect voor de aarde, voor mens en dier centraal staat.

Coq des Prés is gevogelte dat gekozen werd voor zijn weerstand, en afkomstig is van oude, Franse traag groeiende rassen. De geringe kweekdensiteit (elke kip heeft in de stal 4m² ruimte), een kwalitatieve voeding en de toegang tot een weide bevordert een goede weerstand tegen ziekten. Bovendien wordt altijd de voorkeur gegeven aan fytotherapie en homeopathie. 
De voedingsmiddelen zijn 100% plantaardig en bio, zonder OGM of synthetische aminozuren.De keten Coq des Prés bevoorraadt al haar kwekers via een vast partnership met de coöperatieve SCAR, uit Herve.
Deze kippen krijgen 12 weken de kans om op hun tempo te groeien, het dubbele van een "industriële" kip en zijn vrij van antibiotica. In de stal worden ze telkens van vers stro voorzien en zowel buiten als binnen kunnen ze naar hartelust ravotten. Je hoeft er dus geen geurmasker aan te doen en iedereen is welkom om te komen kijken.

Door de lange kweekduur, het buitenparcours en het gebruik van een traag groeiend ras, krijgt men vaster en lekkerder vlees: een kip zoals onze grootouders ze kenden en bereidden!
En met een juiste en eerlijke vergoeding voor de verschillende spelers van de keten, want Coq des Pres draagt het Waalse label 'Juste prix producteur'. De boeren van Coq des Pres controleren het hele proces in de keten, van broeierij tot slacht en aantrekkelijke verpakking en staan aldus als groep sterk tegen de concurrentie van goedkoop vlees van bedenkelijke kwaliteit en desastreus dierenwelzijn.
 

Locatie hoofdzetel: Nijvel (Waals-Brabant) 

 Contactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Coq Des Prés in de webshop te bekijken


Coq Des Prés

Coq Des Prés

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten