Coq Des PrésLe Coq des Prés is een coöperatieve van een zestigtal gevogeltekwekers in België. Christophe Dubois uit Moulbaix (Pays des Collines) is één van hen. Vanuit hun liefde voor astronomie en lekkere smaak, bieden zij biologische hoevekoppen aan. Een duurzame en eerlijke keten waarbij respect voor de aarde, voor mens en dier centraal staat.

De Coq des Prés is gevogelte dat gekozen werd voor zijn weerstand, en afkomstig van oude, Franse rassen. De geringe kweekdensiteit (4m² per kip), een kwalitatieve voeding en de toegang tot een weide bevordert een goede weerstand tegen ziekten. Bovendien wordt altijd de voorkeur gegeven aan fytotherapie en homeopathie. 
De voedingsmiddelen zijn 100% plantaardig en bio, zonder OGM of synthetische aminozuren.De keten Coq des Prés bevoorraadt al haar kwekers via een vast partnership met de coöperatieve SCAR, uit Herve.

Door de lange kweekduur, het buitenparcours en het gebruik van een traag groeiend ras, krijgt men vaster en lekkerder vlees: een kip zoals onze grootouders ze kenden en bereidden! En met een juiste en eerlijke vergoeding voor de verschillende spelers van de keten.
 

Locatie: Nijvel (Waals-Brabant) 

Herkomst: BelgiëContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be


Coq Des Prés

Coq Des Prés

Waar kan je producten van Coq Des Prés bestellen?


Afhalen

Boerkoos

België


- vrijdag 29 oktober 15:00-19:00