Pintafish Fair FishPintafish kiest voor duurzame visvangst. De Belgische vloot werkt bijna uitsluitend met de boomkor en kettingen die de bodem beroeren, maar door de inspanningen die verschillende vissers leverden, is de beroering sterk gedaald en is het verbruik van de schepen verminderd. Pintafish kiest voor vissers die zich hiervoor inzetten.

Ook behoud van biodiversiteit is een basispijler. Zo gaan ze overbevissing, zoals van kabeljauw, tegen door andere kwalitatieve vissen aan te bieden. Ook diepvriesvis draagt hieraan bij, want zo is bepaalde vis toch buiten het seizoen te verkrijgen. Om deze basiswaarden te garanderen en een eerlijke prijs te bieden aan de vissers, ging Pintafish zelf met de vissers praten en probeert nu om zo rechtstreeks mogelijk bij de visser aan te kopen. In België betekent dit via de veiling. In Nederland, Engeland, Alaska en British Columbia kan het rechtstreeks.

Een van hun vissers is Job Bout uit Tholen, Nederland. Job vist op Harder en zijn vrouw, Miranda (op de foto), maakt vispannetjes, vissoep en visloempia’s.

De visserij is een internationale wereld. Zo komt hun wilde zalm uit Alaska en Canada. Het is namelijk zeer moeilijk om in Europa aan lokale wilde zalm te geraken.

"In Engeland werken we samen met Caroline Bennett en de visserscoöperatie Sole of Discretion uit Plymouth. Hier werken we samen met kleine bootjes (<10m) die enkel aan dagvisserij doen (dezelfde dag uitvaren en vis aanlanden) en enkel bij voldoende goed weer uit kunnen varen. Dezelfde dag opgevist, aangeland, gefileerd, verpakt en diepgevroren. Verser kan niet.

Samen met vissers, verwerkers en consumenten naar een duurzame zee”


Locatie: Leuven

Producten: Vis, vispannetjes, vissoep, visloempia’s (diepvries)

Herkomst: wereldwijdContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Pintafish Fair Fish in de webshop te bekijken


Pintafish Fair Fish

Pintafish Fair Fish

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten