De Zuivelarij (Berloumi)De Zuivelarij is een Berlaarse kaasmakerij, opgericht in 2014. Oorspronkelijk was het de bedoeling van David De Koster om kleinschalig, als hobby, zuivel te maken. Dat doen ze met melk van boeren uit de buurt. Het eerste product, Berloumi, werd een Belgische grillkaas van het type halloumi. Al snel pikten de bekendere kaas- en eetwinkels deze Berloumi op. Daarna volgden ook de Belgische groothandels en retailers. Ondertussen zijn ze gespecialiseerd in niet-courante, wereldse zuivelproducten met culinaire toepassingen. Hun hobby groeide uit tot een bloeiend, lokaal bedrijf.

"In onze Zuivelarij verwerken we lokale en vaak biologische grondstoffen, melk in ons geval, tot creatief zuivel. Ieder product maken we telkens met melk van andere boeren. Zo proberen we de band tussen lokale boerenproducenten en consumenten te versterken.
Ecologisch werken is voor ons belangrijk. In 2016 investeerden we daarom in een productielijn om Berloumi en onze andere producten makkelijker en ecologischer te produceren.

De volgende jaren willen we graag verder groeien om te kunnen investeren in nieuwe technologie en professionalisering. In onze Zuivelarij zijn we ook volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe smakelijke producten op maat van onze klanten en blijven we verder werken aan een zo ecologisch mogelijke productie. We willen in de toekomst de belangrijkste Belgische halloumi producent zijn en kijken voorzichtig over de grenzen heen."

 

In 2019 werd De Zuivelarij Oost-Vlaams HIB’er van het jaar. HIB staat voor ‘Handmade in Belgium’.
"We wonnen dan wel niet nationaal, maar we hielden er toch deze mooie video aan over." 

 

Locatie: Berlare

Afstand tot de Boerkooswinkel: 44 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van De Zuivelarij (Berloumi) in de webshop te bekijken


De Zuivelarij (Berloumi)

De Zuivelarij (Berloumi)

< Terug naar het overzicht van onze producenten