PastatiNa een jarenlange carrière in het bedrijfsleven, besloot Kristl De Loose haar tweede passie te volgen: de Italiaanse keuken en de authentieke verse pasta. Ze verloor haar hart aan de mensen en de manier van leven in Piemonte. Tijdens haar vele bezoeken aan de regio, ontfutselde ze de culinaire geheimen bij de plaatselijke koks en schoolde ze zich om tot echte “pastaia”.

En niet zomaar pasta. De pasta van Pastati is een van de meest duurzame en sociaal geëngageerde producten van ons land.

De pasta’s worden vervaardigd in samenwerking met de sociale economie. Ze worden gemaakt bij maatwerkbedrijf Aarova in Oudenaarde. De werknemers staan onder leiding van een chef kok en zijn volwaardige pastaia’s. De vullingen van de ravioli’s worden bereid met lokale ingrediënten en voedseloverschotten. Vooralsnog is het, gezien de types tarwe bij ons geteeld, niet mogelijk de pasta’s te maken met Belgische bloem, maar ook daar werkt Kristl verbeten aan.

De pasta’s zijn verpakt in doosjes gemaakt uit gerecycleerde pet-flessen, die naderhand opnieuw kunnen gerecycleerd worden. Deze gloednieuwe techniek werd ontwikkeld in Denemarken en Pastati is het eerste bedrijf in België die met deze verpakkingen aan de slag gaat!

De combinatie lokale ingrediënten, sociale tewerkstelling en innovatieve verpakking is vooralsnog uniek in de wereld, dat kan u nagaan.

Maar is het ook lekker? Wat denk je? De erkenning voor dit gele goud kwam er nadat een aantal sterrenchefs overtuigd werden van de kwaliteit. Ook de media kregen hoogte van dit pareltje toen bleek dat onze Rode Duivels de pasta van Kristl op hun bord krijgen.

 

Locatie: Oudenaarde

Afstand van het pasta-atelier tot de winkel: 8,7 km

 Contactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Pastati in de webshop te bekijken


Pastati

Pastati

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten