Kruiden ClausMet zo’n 300 verschillende soorten kruidenplanten in haar assortiment is de Kruisemse kruidenkweker Kruiden Claus één van de meest unieke spelers in de Belgische kruidenmarkt. Het familiebedrijf vierde in 2020 zijn 120ste verjaardag

Overgrootvader Claus trok in 1900 naar Frankrijk om in de kasteeltuinen te werken en meer te leren over de kruidenteelt. Na zijn tijd in Frankrijk kwam hij terug naar België waar hij in het centrum van Kruishoutem een kruidenkwekerij stichtte. Zo’n 30 jaar geleden heeft Christian Claus het bedrijf verhuist naar de huidige site van 2,5 hectare. Vandaag staat hij samen met zijn zoon Lode, de vierde generatie, aan het roer. In dit filmpje vertelt Lode over zijn overgrootvader en het bedrijf.

“We leveren onze kruidenplanten zowel aan tuincentra, marktkramers, chefs en horeca in België, Nederland en Frankrijk”, vertelt Lode. Naast kruidenplanten levert de kwekerij ook plantgoed voor de opkweek van eetbare bloemen, vergeten groenten en zeldzame aardbeienrassen.

Kruiden Claus kweekt bewust volgens de seizoenen. “We gaan in de winter geen basilicum kweken, dit is een echte zomerplant. We willen een plant kweken die voor een langere tijd meekan, daarom verschilt onze kweek sterk van de hydrocultuurkweek”.

Bij Boerkoos zal je een assortiment verse keukenkruiden in pot aantreffen. Je kan deze gegarandeerd met succes kunnen herplanten in je tuin of bloembak voor duurzaam gebruik.

 

Locatie: Kruishoutem

Afstand van de kruiden tot de winkel: 15,5 km

 Contactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Kruiden Claus in de webshop te bekijken


Kruiden Claus

Kruiden Claus

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten