Biovalle Naranjas Ecológicas (ES)Biovalle is een boerderij in de vruchtbare riviervallei van de Guadalquivir. Deze regio is sinds de tijd van de Moren traditioneel bekend voor het telen van appelsienen. Tegenwoordig wordt deze regio gedomineerd door grote industriële boerderijen die op de conventionele manier aan landbouw doen.

Cesar en Juan, broers, hebben 11 jaar geleden besloten om deze kleine, derde generatie familieboerderij om te vormen tot een biologische boerderij, gebaseerd op agro-ecologische principes. Juan deed zijn thesis over het agro-ecologisch telen van appelsienen, en beiden waren lange tijd activisten in de agro-ecologische en de onaf-hankelijke voedingsbewegingen.

De boerderij telt 4 appelsienvariëteiten. Het werd 60 jaar geleden geplant op deze boerderij, door de grootvader van Juan en Cesar, en Juan en Cesar zijn er trots op deze rijke genetische geschiedenis verder te zetten. Ze geloven sterk in de band tussen de landbouwers en de klanten, en ze verkopen een grote deel van hun appelsienen direct aan de individuele klanten en aan buyers groups in Andalousië. Ze stellen hun boerderij ook open voor iedereen die het wil bezoeken, en zelf graag kennis maakt met de agro-ecologische principes in de praktijk.
 

In België, en dus ook voor Boerkoos, worden hun producten verdeeld door The Foodhub, een coöperatieve waar ook deze Spaanse producenten deel van uitmaken.

 

Locatie: Cordoba, Andalousië, Spanje.

 

Tekst: The Foodhub LeuvenContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Biovalle Naranjas Ecológicas (ES) in de webshop te bekijken


Biovalle Naranjas Ecológicas (ES)

Biovalle Naranjas Ecológicas (ES)

< Terug naar het overzicht van onze producenten