houblonesseWanneer de subtiele smaken van de hopscheuten samenkomen met andere natuurlijke aroma’s, ontstaat een edel huwelijk dat elke fijnproever bekoort. ‘Houblon’ en ‘duchesse’ versmelten samen tot Houblonesse, een exclusief en ambachtelijk merk dat de hopscheuten tot de adelstand verheft.

 

Het witte goud van Poperinge

Hop is alomtegenwoordig in de streek rond Poperinge. En wie hop zegt, denkt meteen aan bier. Maar hop kent intussen veel meer toepassingen. De hopscheuten – de jonge uitlopers van de hopplanten die in het voorjaar geoogst worden – zijn een ware delicatesse. Gegeerd door topchefs en fijnproevers, worden ze het ‘witte goud’ genoemd. De hopscheuten worden met de hand en heel veel zorg geplukt. Een arbeidsintensief en tijdrovend werk dat er een kostbaar en exclusief product van maakt.

 

Zeg niet zomaar hop tegen hopscheuten

Velen denken (onterecht!) dat hopscheuten een bittere smaak zouden hebben. Dat misverstand komt doordat de scheuten verward worden met de hopbloemen. Die laatste worden verwerkt in bier en zorgen voor de bittere smaak. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplanten en hebben een verfijnde, heel subtiele, aardse smaak. En die vind je terug in de producten van het Houblonesse-assortiment.Contactgegevens
britt
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van houblonesse in de webshop te bekijken


houblonesse

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten