Buddy BuddyBUDDY BUDDY Nut Butter Atelier is een merk van hoogwaardige biologische nut butters dat ook een veganistische koffiebar in Brussel uitbaat.

De BUDDY BUDDY nut butters worden volledig in Brussel gemaakt, met de hand en in kleine batches. Om de beste smaak en textuur te verkrijgen, wordt elke noot onmiddellijk na het roosteren vermalen. De notenproducenten worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun geografische ligging, duurzame biologische productie en de hoogst mogelijke kwaliteit.

BUDDY BUDDY combineert de talenten van Matt (uit Nieuw-Zeeland) en Julien (uit België).

Ons verhaal

Een paar jaar geleden begonnen we thuis te experimenteren en onze eigen nut butters te maken.Toen besloten wij om over te stappen op een volledige ‘vegan lifestyle’.

We hebben altijd al een hekel gehad aan de toegevoegde ingrediënten (suiker, palmolie, conserveringsmiddelen, emulgatoren) die zelfs in de chique versies van hazelnootchocolade en andere notenboters te vinden zijn.

Door zelf controle te nemen over de ingrediënten, hoeveelheden en het roosterproces, realiseerden we ons dat we iets speciaals konden maken. Zo begonnen we onze nut butters met onze buddies te delen en daarme was ons familiebedrijf geboren.

Nut Butter Atelier

Bij BUDDY BUDDY maken we met liefde voedzame, heilzame notenboters in kleine hoeveelheden.

Elke noot wordt tot in de perfectie geroosterd, tot gruis geplet, met eersteklas ingrediënten gemengd, dan in potjes gedaan en geëtiketteerd, allemaal met de hand en ter plaatse, in ons atelier in Brussel.

We zetten al onze ingrediënten op de voorkant van ons etiket, want we hebben niets te verbergen. Noten zijn duur, maar wij geloven dat sommige mensen kwaliteit willen in plaats van additieven die het product verwateren om het zo goedkoop mogelijk te maken.

We kopen biologische noten van de beste kwaliteit, waar mogelijk rechtstreeks van boeren in de korte keten, en zonder ze van de andere kant van de wereld te halen. We zijn trots om de volgende noten te gebruiken:

Italiaanse Piemont hazelnoten:

  • De beste ter wereld
  • Strenge E.U. voorschriften
  • Strengere biologische normen
  • Laagste koolstofvoetafdruk
  • Steun aan collega-bedrijven in de EU

Spaanse Valenciaanse amandelen:

  • Onze persoonlijke favoriet
  • Strenge EU-verordeningen
  • Strengere biologische normen
  • Laagste koolstofvoetafdruk
  • Steun aan collega-bedrijven in de EU

Nicaraguaanse pinda's:

Het zijn biologische pinda's van de hoogste kwaliteit die we konden vinden. Door onze pinda's van kleine boeren te kopen, kunnen zij een redelijke levensstandaard bekomen en behouden.

 Contactgegevens
dominique poppe
dominique.poppe1@gmail.com


Buddy Buddy

Waar kan je producten van Buddy Buddy bestellen?


Afhalen

Boerkoos

België


- vrijdag 29 oktober 15:00-19:00