L'annexeDe wens van brouwerij L’Annexe is dat ze niet een te grote brouwerij worden. De bieren van L’Annexe kan je enkel verkrijgen in Brusselse cafés en sommige supermarkten. Wat belangrijk is in de ogen van de 2 oprichters is dus om een lokale, op mensenmaat gemaakte brouwerij te blijven. Het meest belangrijke blijft het creatie-proces en de mogelijkheid om nieuwe recepten en nieuwe dingen uit te proberen. En wat hun manier van werken betreft, dat is handenarbeid, weinig automatisering, echt ambachtelijk werk. Dat alles vormt het karakter van het bier en de filosofie van de brouwerij. 

L’Annexe is niet enkel een brouwerij maar ook een frisdrankfabriekje. Naast bieren produceren de 2 brouwers ook licht gealcoholiseerde frisdranken, welke de voorgangers zijn van de limonade. De eigenaars van L'Annexe hebben deze oude praktijken heringevoerd en zijn vandaag specialisten in deze materie. Het is deels de echtgenote van Grégoire, zij die geen bier lust, die de oorsprong was om te beginnen met deze frisdranken zodat zij kon meedoen in de activiteiten van de brouwerij, samen met Max en zijn vrouw. 

Grégoire en Max willen bieren maken met een complexe identiteit maar toch makkelijk drinkbaar. Het zijn bieren met persoonlijkheid. 
 

Bij Boerkoos vind je hun non-alcoholische producten terug zoals GingerBeer en Tonic.
 

Locatie: Sint-Gillis, Brussel

Afstand tot de winkel: 85 km

 Contactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van L'annexe in de webshop te bekijken


L'annexe

L'annexe

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten