VolpitVolpit:
* Een uniek Belgisch hoeveproduct enig in Europa.
* 100% puur fruitsap met meer behoudt van vitaminen en verse smaak.
* Kortom fruitsap vol met pit in blik...

Hoe het begon...
1991: Het fruitteeltbedrijf ‘Hof ’t Klokhuis’ werd gestart op de ouderlijke hoeve van moeder 'Marijke Verrue' die zij geschonken kreeg van haar ouders. Samen met vader 'Johan Harrie' werd verder geïnvesteerd in ook akkers en weilanden die worden omgevormd tot geïntegreerde fruitboomgaarden.

1998: Op artisanale wijze werden verschillende soorten fruitsappen gemaakt, zowel in flessen als in bag in box.

2019: Als eerste hoeveproducent in Europa gestart met het afvullen van 100% puur sap in blik dat voortaan net als de andere sappen onder de benaming ’Volpit’ wordt verhandeld . Hof ‘t Klokhuis gaat volledig in omschakeling naar BIO. 

Het verhaal van Pieter, de oudste zoon:

"Ik ben Pieter, en als oudste zoon ben ik begin 2018 mee ingestapt in het bedrijf. Ik ben gaan zoeken naar een nieuw productieproces voor meer behoudt van vitaminnen voor beste kwaliteit en een betere smaakbeleving in ons gamma 'belgische' artisanale fruitsappen. Omdat ik ook op zoek was naar een nog meer ecologische verpakking is het idee van inblikken ontstaan. Kleinschalige inblikinstallaties zijn in Europa zeer moeilijk te vinden. Het zoeken bracht mij tot over de oceaan. In Amerika is inblikken al een jarenlange trend, in Europa is die mentaliteit nog niet voldoende ingeburgerd. Blik wordt in Europa nog steeds geassocieerd met ongezond en vervuilend, terwijl het tegendeel waar is.

Op ons bedrijf worden de vers geplukte appelen meteen geperst, het sap gaat in snelkoeling met enkel toevoeging van koolzuurgas voor de sprankeling. Nadien wordt het sap ‘koud' op blik afgevuld. De blikken worden vervolgens gepasteuriseerd in een stoomtunnel. De houdbaarheid kan minstens twee jaar gegarandeerd worden.

In tegenstelling tot klassieke pasteurisatie waar het sap ‘warm' wordt afgevuld zoals vele fruitsappen op de markt, wordt het sap hier niet in rechtstreekse aanraking gebracht met de hittebron.
Dit proces behoudt meer de verse smaak en vitaminen.
Dit is te vergelijken met een half opgegeten appel die rechtstreeks wordt blootgesteld aan de zon waardoor de appel sneller zal oxideren
en van smaak zal veranderen."

Met andere woorden: Vol Pit staat garant voor puur sap!

 

Locatie: Zwevegem

Afstand tot de winkel: 22 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Volpit in de webshop te bekijken


Volpit

Volpit

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten