Brasserie des légendes - QuintineDe “Brasserie des Géants” werd in 1997 opgericht door twee ingenieurs, Pierre en Vinciane Delcoigne, in het Kasteel van Irchonwelz dat dateert uit de 12e eeuw.

Het eerste bier wordt gelanceerd in het jaar 2000. In 1993 werd de “Brasserie Ellezeloise” opgericht door Philippe Gérard. Hier werden de bieren Quintine en Hercules gebrouwen. In deze brouwzaal hebben ze de mogelijkheid om drie keer per dag 15 hl bier te brouwen.
In 2006 komt het huwelijk tussen de Brasserie des Géants en de Brasserie Ellezeloise tot stand. Dat is tegelijkertijd de geboorte van de “Brasserie des Légendes”, geïnspireerd op de rijke lokale folklore: de Ducasse van Ath met zijn reuzenstoet en de Heksensabbat van Ellezelles. In 2019 neemt de Brasserie des Légendes de “Distillerie de Biercée” over.

Brasserie des Légendes: een brouwerij die werkt volgens haar waarden, elke dag opnieuw.
Als klein en onafhankelijk familiebedrijf worden hun waarden - respect voor de natuur, lokale verankering en respect voor de mens - elke dag in de praktijk gebracht.

"Deze waarden zijn geworteld in heel de bedrijfsvoering en dat komt tot uiting in de producten.
Dit resulteert in deze grote projecten:

- Het opzetten van een korte keten: e telen onze eigen gerst op de familieboerderij “Beauregard”. Als we extra gerst nodig hebben, kopen we die aan bij de plaatselijke boeren, tegen een eerlijke prijs.

-  Een eigen waterzuiveringsinstallatie die 1 miljoen liter water kan zuiveren, dat we daarna hergebruiken.

- We gebruiken fotovoltaïsche en thermische zonnepanelen om ons elektriciteitsverbruik te verminderen en het water voor te verwarmen.

Dankzij onze brouwers-knowhow en doordat het volledige productieproces in onze eigen handen ligt, brouwen wij 100% natuurlijke karaktervolle bieren, speciaal voor jullie."

 

Locatie: Irchonwelz (Ath)

Afstand tot de winkel: 27 km

 

Foto © Kristof VadinoContactgegevens
Boerkoos BV
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Brasserie des légendes - Quintine in de webshop te bekijken


Brasserie des légendes - Quintine

Brasserie des légendes - Quintine

< Terug naar het overzicht van onze producenten