BoterhambierBij Boterhambier delen vader Stefan en zoon Jonas dezelfde passie.

Als klein ventje was Stefan al gefascineerd door de CO2 belletjes uit het waterslot van de fruitwijn van zijn vader, die hij tijdens het oogstseizoen maakte van het fruit van het moment. Later, tijdens de opleiding Biochemie, met afstudeerrichting brouwtechnieken, werd bij Stefan de liefde voor het brouwproces echt aangewakkerd.
Een paar decennia later bleek deze liefde in de genen te zitten. Tijdens de opleiding bio-ingenieur van Jonas, raakte hij ook gefascineerd door bier brouwen.

De concrete vonk ontstond toen Elke, de dochter & zus van Jonas, Stefan en Jonas een brouwpakket van 4 liter bier cadeau deed. Een geschenk dat smaakte naar meer. Een aantal experimenten later wisten ze allebei dat het fantastische idee niet gewoon een idee moest blijven. De 4 liter installatie werd een ketel van 30 liter waarin ze jarenlang op zoek gingen naar het ideale recept. 

‚ÄčOntelbare batches later, is het recept tot in het kleinste detail geperfectioneerd. Een kritische test publiek, bestaande uit familie en vrienden, vonden dit ook.

Stefan en Jonas gingen ondertussen in zee met een onafhankelijke brouwerij om het bier op grotere schaal te brouwen. En ze hebben het eveneens een smakelijke naam gegeven. De boterham. 

 

Locatie: Geraardsbergen

Afstand tot de winkel: 28 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van Boterhambier in de webshop te bekijken


Boterhambier

Boterhambier

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten