Fromagerie counasse



Korte beschrijving:
De kaasmakerij Vincent Counasse begon haar activiteiten in 2002. Ze is gelegen in Chauveheid in de gemeente Stoumont, vlakbij de boerderij van Philippe Counasse (broer) op de hoogten van de Liennevallei. De kaasmakerij verwerkt biologische koemelk van de boerderij van Philippe en sinds 2014 biologische geitenmelk van de boerderij van Marc Vanguestaine in Fagnoul in de stad Ferrières. De smaak van zijn kazen is gekoppeld aan de rijkdom van de flora van de biologische weiden van de Haute Ardenne en aan de specificiteit van de Montbéliard-koeien van de boerderij van Philippe (broer) die bekend staat om de kaasbereidingskwaliteiten van hun melk. Vincent Counasse, industrieel ingenieur van opleiding, is voortdurend op zoek naar de beste technieken om kaas te maken. De kaasmakerij is geïnstalleerd in moderne werkplaatsen om de hygiëne en constante kwaliteit van de producten te garanderen. Kaasmakerij Vincent Counasse produceert vele kazen variërend van verse kazen, zachte kazen met bloemige korst en gewassen korst tot geperste kazen, waaronder de bekendste "Li blanc coucou des prés".

Contactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be


Fromagerie counasse


< Terug naar het overzicht van onze producenten