De trogDag in dag uit bakt een gepassioneerd team van vakbekwame meester-bakkers onder leiding van Hendrik Durnez uw overheerlijk ambachtelijk biologisch brood. Het was Hendrik's jongensdroom om brood te bakken zoals zijn grootvader dat destijds deed; met pure grondstoffen, allen van biologische origine, zonder broodverbeteraars noch andere artificiële preparaten, met respect voor het pure bakkersambacht gekoppeld aan een stevige dosis bezieling. 

DE VIER PIJLERS VAN BIO BAKKERIJ DE TROG

 

Grondstoffen5

Biologische Grondstoffen

Onze aarde biedt de meest pure en voedzame ingrediënten. Bij Bio Bakkerij de Trog zien we het daarom als onze plicht om enkel de beste, biologische grondstoffen te selecteren en ze in hun meest originele en eerlijke vorm te verwerken tot heerlijk brood.

Hendrik, onze gepassioneerde meester bakker selecteert zorgvuldig de biologische grondstoffen en brengt ze voorts onder in een uniek ambachtelijk productieproces. Zo bereiden we onze broden bijna uitsluitend op met steen gemalen meel. Op die manier wordt de ganse tarwekorrel, inclusief kiem en vitamine E, vermalen op traag draaiende molenstenen, wat verhitting voorkomt. Hierdoor bieden onze broden dan ook een natuurlijke bron van koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, spore elementen en essentiële vetzuren. Kortom, al het broodnodige!

Lees hier meer over bio!

De Factor Tijd

Onze enige verbeteraar… is tijd.

In onze ateliers respecteren we steevast de broodnodige rust en rijs tijden van het deeg en het bijhorend natuurlijk gistingsproces. Sommige broden kennen een proces van wel meer dan 24 uur! Dit zorgt er niet enkel voor dat het brood langer bewaart, maar ook krijgen hierdoor alle aroma’s ruimschoots de tijd om zich te ontwikkelen wat resulteert in heerlijk smakend ambachtelijk brood.

 

Factor Tijd

 

Huisbereide Natuurdesem

Meet Henri:

Henri De Desem werd geboren in het prille begin van de bakkerij. Ontstaan als klein bolletje spontaan gefermenteerd deeg groeide hij uit tot onze enige echte huisbereide natuurdesem! Intussen is hij zo’n 40 jaar oud en loopt hij als een rode draad doorheen ons productieproces. Zijn recept vormt steeds de basis voor al onze desembroden, en sterkt jaarlijks aan in aroma!

Bij Bio Bakkerij De Trog geen inactief desempoeder of gestandaardiseerde industriële starter... pure ambacht is dat!

Een desem is een cultuur, gekweekt uit een voedingsbodem – het moederdeeg.
Lees er hier alles over Henri, het onze desem. >

Wij bieden kwaliteit, originaliteit, exclusiviteit, authenticiteit, sociaal engagement en bovenal producten met passie gemaakt door bezielde mensen aan!

HENDRIK DURNEZ - MEESTER BAKKER, BIO BAKKERIJ DE TROG

Het Ambacht

Het ambachtelijk karakter van onze broden is uniek door combinatie van drie voorgaande pijlers. Daarbovenop houden we vol aan een unieke, langzame kneed methode en gaat er aan onze creaties nog heel wat handwerk vooraf. Handwerk is voor ons product heel belangrijk, dit bepaalt het karakter en het onderscheidend vermogen van ons product .

Het begint met het afwegen, zo worden niet alle ingrediënten samengevoegd, maar naargelang hun functie op het juiste tijdstip aan het deeg toegevoegd. Het grootste deel van onze broden vormen wij met de hand, gezien de hoge hydratatie van de degen is het soms onmogelijk om dit machinaal te doen.

Ook het aanbrengen van de decoratie en het inkerven van het brood is puur handwerk. Daarna volgt ook het plaatsen van de broden in de oven met de hand en tot slot worden ze handmatig ingepakt.

Het vele handwerk is bepalend voor ons product, hierdoor kunnen wij kwaliteit, originaliteit, exclusiviteit, authenticiteit, sociaal engagement en bovenal producten met passie gemaakt door bezielde mensen aanbieden.

Het enige wat we niet kunnen garanderen is ..... uniformiteit!

AmbachtContactgegevens
boerkoos
info@boerkoos.be

Klik hier om alle producten van De trog in de webshop te bekijken


De trog

Enkele producten


< Terug naar het overzicht van onze producenten