't Giesbaargs MuurkenSoldaten met dorst

Geert, Paul en Hein dronken tijdens hun gezamenlijke legerdienst graag een biertje, maar kregen niet genoeg soldij om op café te gaan. Daarom begonnen ze te studeren en experimenteren in de keuken en de garage en volgden ze een biercursus. En zo leerden de drie de kneepjes van het vak.

Na meer dan twintig jaar met vallen en opstaan werd het perfecte recept gevonden voor hun ‘Muurken’. De lancering vond plaats op 19 augustus 2011 in café ’t Hemelryck boven op de legendarische Muur van Geraardsbergen.

Populaire stadsbrouwerij

Daarmee stond Geraardsbergen weer prominent op de bierkaart, met een eigen stadsbier en stadsbrouwerij. En al werd de Muur twee weken later uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen geschrapt, de drie brouwers zetten de Muur weer prominent op de kaart, op de bierkaart weliswaar.

Het Muurken won in een mum van tijd enorm veel populariteit en wat later kwam er een bruin Muurken bij.
De Muurkens worden nog steeds gebrouwen in Geraardsbergen, maar voor grotere volumes wordt gebruik gemaakt van de proefbrouwerij in Lochristi.
Johan Museeuw en Marcel Vanthilt zijn fan en de brouwers nodigen iedere wielertoerist uit boven op de top van de Muur een Muurken te drinken.

Muurken Blond

Blond, smaakvol, pittig, maar met 7% alcohol en 14 graden plato geen echt zwaar bier...
Fruitig en kruidig, en toch zijn er geen kruiden toegevoegd. Het Muurken haalt zijn smaak en aroma louter en alleen uit de unieke combinatie van mouten, bio-hoppevariëteiten en gist.
Ongefilterd en hergist op fles behoudt dit bier het artisanale karakter van twintig jaar experimenteren in de garage. De aanzet is zoetig, maar nadien komen complexe en bittere toetsen vrij.
In 2016, op het nationaal streekbierenfestival van Zwevegem bekroond met de eerste prijs.


Muurken Bruin

Is een bruin ongefilterd bier van 5,2° sterk. Het is een donkerbruin bier van hoge gisting met nagisting op fles en toch lichtvoetige doordrinker. De volmondige smaak van de donkere mouten zorgt voor een uitgesproken zoethouttoets en de mengeling van drie hoppesoorten maakt van het bruin Muurken een kuitenbijter voor in de donkere dagen, de veldrijdersvariant van de Muur van Geraardsbergen. Een beetje te vergelijken met een ‘Stout’bier.

Afstand tot de winkel: 23,6 kmContactgegevens
Boerkoos
info@boerkoos.be
www.muurken.be

Klik hier om alle producten van 't Giesbaargs Muurken in de webshop te bekijken


't Giesbaargs Muurken

't Giesbaargs Muurken

< Terug naar het overzicht van onze producenten